Woonconcept

Levensbestendig wonen, nu denken aan later

Time for Quality staat voor zorgeloos en comfortabel wonen. Onze residenties worden beheerd vanuit de visie “levensbestendig wonen”. Wij realiseren dit door een uitgebreid dienstenconcept, zorgconcept en lifestyleconcept. Dankzij de dienstverlening op maat kan u in uw flat blijven wonen ook indien de zorgbehoefte toeneemt.

WONEN op uitzonderlijk niveau, veilig en comfortabel wonen

Onze residenties bieden een comfortabele woonomgeving waar u onafhankelijk en zelfstandig kan wonen.

Elke residentie is uitgerust met een toegangscontrolesysteem, alle flats en alle gemeenschappelijke ruimten zijn uitgerust met een oproepsysteem en zijn volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

De gemeenschappelijke ruimten vormen ideale ontmoetingsplaatsen om samen te zijn met buren, vrienden en familie. Wij besteden veel aandacht aan  de binnenhuis- en buitenhuisinrichting ondersteund door specialisten op vlak van interieur en design. Gezelligheid en comfort gaan hand in hand.

Kortom, in onze woningen ligt de nadruk op toegankelijkheid, veiligheid en comfort.

De flats zijn zo gebouwd dat zij een blijvend optimaal comfort kunnen bieden. De woningen zijn aanpasbaar aan uw huidige en eventueel toekomstige noden.

Zorgeloos genieten dankzij de dienstverlening op maat

In onze assistentiewoningen woont u zelfstandig, zoals thuis met dat verschil dat u steeds op iemand beroep kan doen mocht dit nodig zijn.  Wij zorgen ervoor dat wanneer ondersteuning nodig is deze ook geboden wordt. Onze dienstverlening vertrekt dan ook vanuit de visie “levensbestendig wonen”.

Onze dienstverlening zet in op volgende troeven:

  • Comfortabel wonen, sfeer en gezelligheid
  • Gezondheid en culinair aanbod
  • Cultuur, wellness
  • Veiligheid, permanentie, zorg

In onze dienstverlening onderscheiden wij de basisdienstverlening, de dienstverlening à la carte en de extra diensten.

Kortom, kiezen voor een assistentiewoning is kiezen om zorgeloos te genieten!

GEZONDHEID, onze zorg

Wie wil nu niet zo lang mogelijk gezond blijven? Uw gezondheid is onze zorg, samen met u streven we ernaar om zo lang mogelijk fit en gezond te blijven. Voldoende bewegen en een gezonde voeding zijn alvast de eerste streefdoelen. In onze fitnesscentra kan u dan ook dagelijks aan uw conditie werken, met of zonder de begeleiding van een personal coach.  Onze voedingsleveranciers worden met zorg uitgekozen en garanderen een dagelijks aanbod van evenwichtige verse maaltijden.

En wat als u verpleegkundige zorg nodig heeft?

Wordt u, al dan niet tijdelijk, hulpbehoevend dan kan ook verpleegkundige zorg geboden worden.  Onze residenties worden beheert vanuit het principe “levensbestendig wonen”. Dankzij onze dienstverlening op maat kan de resident in de flat blijven wonen ook indien de zorgbehoefte toeneemt.

Time for Quality voorziet in eigen beheer een 24/24u permanentie en waarborgt de crisis- en overbruggingszorg. Bij nood aan specifieke medische zorgverlening, bijvoorbeeld na een hospitalisatie, voorziet Time for Quality een samenwerkingsovereenkomst met een passende zorgverlener en/of welzijns- en gezondheidsvoorziening in de omgeving zodat de overbruggingszorg op een efficiënte, doelgerichte manier en met voorrang georganiseerd wordt.

Lifestyle en wellness

Wonen in een residentie behorende tot de groep Time for Quality is kiezen voor een bepaalde levensstijl. De residenties bieden tal van faciliteiten aan.

  • Hoogstaand culinair aanbod, menu à la carte
  • Fitness met personal coach, kinesitherapie
  • Kapper, manicure & pedicure
  • Huishoudelijke ondersteuning
  • Aanbod socio-culturele activiteiten

Het is aanbod is niet limitatief, Time for Quality biedt een aanbod op elke vraag.

In het kader van de dienstverlening staan meerdere gemeenschappelijke ruimten ter beschikking: een ruim en sfeervol restaurant met bar, een gezellige lounge, zit- en leeshoeken, … Onze residenties beschikken over mooi aangelegde en toegankelijke tuinen met terras. Kortom tal van mogelijkheden om gezellig samen te zijn met vrienden, familie en mederesidenten. Vereenzaming krijgt geen schijn van kans, in onze residenties is het aangenaam vertoeven, sfeer en gezelligheid zijn troef.

Woonconcept